11 Haziran 2012

#benim bedenim benim kararım!

kürtaj hakkı için bu heştegi açan sevgili dostlar, 

lütfen özgürlüğü kendimize yontmayalım! Neden yıllar evvel üniversiteye girme hakkım engellenirken, iş yerlerinde sadece çaycı ve temizlik personeli pozisyonu layık görülürken; beni yalnız bıraktın diye sorarlar adama... Bedense beden, özgürlükse özgürlük! Efendim?

#ehanibana
#myhijabi
#ohbirazdasuralarımaözgürlük


22 yorum:

  1. alkış alkışş.destekliyoruz seni eflatun kedi :)

    YanıtlaSil
  2. Di mi? Çünkü insanlar özgürlükler konusunda objektif yaklaşamıyor bence. Günü ve kendini kurtardığında her şey hallolmuş gibi geliyor ya da kendi mağdur edilmediğinde...
    geçen gün kadınların sürekli yanlış anlaşılmasına binaen şöyle demiştim kürtaj konusunda
    'diyanetin açıklamasından da anlaşılıyor ki; kadınlar her zamanki gibi yanlış anlaşılıyor. kadının istediği kürtaj değildir, cenin katli değildir. kadının isyan ettiği şey bunları yapmasının engellenmesi de değildir. insan hayatı, doğum, rahim, kadın üzerindeki devlet hükmüne karşıdır isyan.'
    Yani benim de içim elvermez böyle bir şeye. Bence aslında bizim stratejik hatamız var. yanlış yerinden tuttuk olayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hay agzın bal yisin:) malesef özgürlükler hep bize özgürlükler, hep sevdigimiz ve onayladıgımız şeylere özgürlükler.. ötekilerden bize ne çünkü ötekiler!

      Sil
  3. Aslında ben de karşıyım kürtaja ama sırf ölümler, intiharlar, yıkıntılar, üzüntüler çoğalacak diye "benim bedenim, benim kararım" diyorum.
    Yazık kadınlara...

    YanıtlaSil
  4. Valla güzel demişsin Nisa'cım.
    Hepimizde bi' nalıncı keseri, işimize geleni kendimize yontuyoruz.
    Hep bana... hep bana yarayana...
    Seni görmek çok güzel, kalp kalbe karşıymış, sebebini sonra uzun uzun yazacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlaşılmak ve 'gerçek özgürlükçü'ler tanımak güzel :)seni görmek de güzel, hadi yazsana yazsana:)

      Sil
  5. Çok güzel bir yorum, tebrik ederim.
    İşte, gerçek özgürlükçüler ile -sırf muhalefet olsun diye- özgürlükçüymüş gibi olanlar arasındaki fark budur.

    YanıtlaSil
  6. Nisa, cân-ı gönülden katılıyorum sana.
    Ne diyebilirim ki başka?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlaşılmak güzel bir duygu teşekkür ederim:)

      Sil
  7. kesinlikle haklısın canım,söylenecek herşeyi söylemişsin zaten..

    YanıtlaSil
  8. benim de anlayamadığım "benim bedenim benim kararım" lafı... belki haklı oldukları meseleyi yanlış yerden savunuyorlar fikrimce. Zira kürtaj sadece kadın bedenini ilgilendiren bir konu değil, içinde taşıdığı bebeği de ilgilendiren bir konu. yasaklanırsa dediğin gibi bir çok sorunu da beraberinde getirir. yasaklanmasını doğru bulmuyorum, kişinin vicdanına bırakılmalı. keşke yasağa karşı olanlar da "benim bedenim" diyeceklerine "kürtaj yasağına karşıyız" deselerdi. ama biz sonuna kadar "benim örtüm benim kararım" diyebiliriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elifim kıymetli yorumun için teşekkür ederim:)aslında sadece bir göndermeydi benimki, kürtaj da başörtüsü de bir imge bu konunun için de özgürlükçüler beri gele:)

      Sil
  9. Bence olaya çok dar açılı bakmışsınız biraz naif ve kişisel yaklaşmışsınız gerek yoktu olaylara objektif bakmak her zaman doğruyu göster geçmişte başörtüsü konusunda yapılanlar haksızlıktı ve yanlıştı bu slogan orda da geçerli kadanın bedeni onu nasıl sergileyeceği kapatacak mı açacak mı onun dışında kimseyi ilgilendirmez şimdi bu yanlış şimdiki yanlışın özrü değil böyle bakmak yanlış bence ve evet aslında kürtaj çok kötü bir şey ve bebekde diyebilir benim hayatım sana ne bırak ölecekmiyim yaşayacakmıyım ben karar vereyim buda doğru aslında o zaman sen ne yapacaksın böyle bir kanun çıkarmadan önce kendi toplumsal normlarını sosyal yapını ananelerini gözden geçireceksin aynı zamanda bağlı kanunlarına bakacaksın bizdeki evlat edinme yasaları berbat istenmeyen çocuğu bırak isteyen büyütsün bunları yapmazsan sağa baktın sola baktın diye öldürülen kdınların kızların olduğu ülkede ne bu vahşete son verebiliriz nede canlı canlı gömülen bebek ölümlerine dur diyebiliriz bu bizi değil şeriyata Allah korusun islam öncesine götürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler!
      Konu mankeni siz oldunuz! Anlatmak istediğim şey tam olarak buydu işte!

      Yazdığım şeyi anlamaya bile çalışmadan basmakalıp düşüncelerinizi tuşlamışsınız klavyenizden. Buna rağmen sizi, benim dar açılı sizin geniş açılı ve objektif baktığınıza inandıran şey nedir merak ettim doğrusu. Başınızın bir örtüyle örtülmemiş olması mı?

      Tartıştığım şey ne kürtaj yasası ne de başörtüsü! Tartıştığım konu "Özgürlükleri Kendimize Yontmayalım" idi. Kendisinin ihtiyaç duymadığı bir konuda bir başkasını anlayabiliyor mu ve kendisinin ihtiyacıymış gibi savunuyor mu insan o zaman özgürlükçüdür..dedim. Yoksa kürtaj yasası başörtü yasasının rövanşıdır demedim bu tamamen sizin çıkarımınız! Şeriat konusuna gelmiyorum bile...

      Sil
    2. yazdığınız şeyi gayet anladım :) işte zaten onu diyorum özgürlükleri kendimize yontmayalım başörtüsüne özgürlük ama iş doğurmak istemeyen bir kadına gelince olmadı... Beni senden farklı yapan 90 ların sonunda başörtüsü eylemlerinde omuz omuza yürüyen kadınlarında arasında olabilmem ama kürtaj hakkı içinde yürüyebilecek olmam :) ya SEN?

      Sil
    3. merhaba zeki, çevik ve de ahlaklı bayan:)

      kült olmuş özgürlük tanımlarından biri de şudur: "Benim özgürlüğümün sınırı bir başkasının özgürlüğünün sınırında biter"
      başörtü konusunda bir keyfiyet, kürtaj konusunda ise bir cana kıyma söz konusu..

      Buna rağmen kürtaj hakkı isteyen kadınların bir takım sebepleri var bunları anladığımı belirttim fakat neden kürtaj hakkı için yürümeyeceğimi de belirteyim:

      "De ki: 'Gelin size Rabbinizin haram ettiği şeyi ben okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak/denk tutmayın, ana babaya iyilik edin, fakir düşmek korkusundan herhangi bir şekilde çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, sizin de onunların da rızkını veririz. 'Zinanın ve her türlü kötülüğün' açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Allah'ın haram ettiği canı hukukça geçerli sayılan bir hak olmadıkça öldürmeyin.' İşte Allah, düşünesiniz aklınızı kullanasınız diye size bunları emretti.
      En'am Suresi/151

      Sil
  10. Anlamazlar Nisacım, kendini yorma. O zihniyete göre biz 15 yy önceden geliyoruz ve bu dünyaya, özellikle de Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyoruz. Kendi canını katleden, özgürlük diye bağırmaktan kaçınmıyor...
    Öperim seni.

    YanıtlaSil
  11. Ah Leyloş, bir de bi kısmısı sular seller gibi Mevlana Hz. sözlerini paylaşarak sevgi pıtırcığı olmuyorlar mı...
    ben de öpüyorum çok

    YanıtlaSil
  12. Çalışma olarakda fikir olarakda ayakta alkışlanacak bir çalışma.. Ellerinize sağlık ve Allah razı olsun..! =))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.